Rutgers & Posch schrijft hoofdstukken in het boek ‘Arbeidsprocesrecht’ van Wolters Kluwer

8 January 2016

Eind december 2015 is bij uitgeverij Wolters Kluwer het boek ‘Arbeidsprocesrecht’ verschenen. In het boek worden de belangrijkste arbeidsrechtelijke procedures op een praktische manier besproken door auteurs uit de wetenschap, de rechterlijke macht en de advocatuur. Vanuit de advocatuur hebben Dirk Jan Rutgers, Inge de Laat en Tijmen Noordoven, allen advocaat arbeidsrecht bij Rutgers & Posch, enkele hoofdstukken geschreven. Vanuit de wetenschap en de rechterlijke macht is een aantal hoofdstukken geschreven door prof. mr. G.C. Boot, raadsheer bij het Gerechtshof Amsterdam en hoogleraar Arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden, en mr. H.Th. van der Meer, President van het Gerechtshof Amsterdam.

Het arbeidsprocesrecht is, zeker sinds de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid, van groot belang voor het arbeidsrecht. Het bepaalt immers de wijze waarop en de mate waarin het arbeidsrecht geldend kan worden gemaakt. Vragen die in het boek worden behandeld zijn onder meer: Hoe werkt de nieuwe ontslagprocedure? In welke gevallen is hoger beroep mogelijk? Welke vergoedingen kan een rechter toewijzen? Wat is de verhouding tussen de gewone ontslagprocedure en alternatieve procedures zoals arbitrage of mediation? Het boek is te bestellen via de website van Kluwer.